Een melodie begint in Medellín

Mijn reis naar Colombia was een sprong in het diepe, een verlangen naar avontuur ver weg van de bekende paden. Medellín, de stad van de eeuwige lente, was mijn eerste stop. Ik kwam aan met een open hart, nieuwsgierig naar de cultuur, het eten, en vooral, de muziek die de ziel van Colombia vormt.

De klanken van El Poblado

Wandelend door de straten van El Poblado op mijn eerste avond, werd ik getrokken door de levendige klanken van salsa die uit een nabijgelegen bar kwamen. Zonder na te denken stapte ik binnen, alleen om me plotseling zelfbewust te voelen temidden van de dansende menigte. Dat was totdat Carlos, een lokale muzikant, me bij de hand nam en besloot me de basisstappen van salsa te leren.

Dansen tot de zon opkomt

Wat begon als een ongemakkelijke dansles, veranderde snel in een avond vol gelach, dans, en muziek. Carlos introduceerde me aan zijn vrienden, en voor ik het wist, was ik omringd door een groep warmhartige Colombianen die me verwelkomden alsof ik een van hen was. We dansten tot de zon opkwam, en met elke stap voelde ik me meer verbonden met deze prachtige cultuur.

Muziek als universele taal

De volgende dagen bracht ik door met Carlos en zijn vrienden, verkennend de rijke muziekscene van Medellín. Van intieme gitaaroptredens in kleine cafés tot bruisende salsaclubs, muziek was onze gids en onze gedeelde taal. Het overbrugde onze culturele verschillen en smeedde een band die sterker was dan woorden.

Een afscheid, maar niet voor altijd

Toen mijn tijd in Medellín ten einde liep, was het moeilijk om afscheid te nemen van de vrienden die ik had gemaakt. Maar ik vertrok met een koffer vol herinneringen en een hart vol dankbaarheid. Mijn avontuur in Colombia leerde me dat, ongeacht waar je vandaan komt, muziek ons kan verenigen op manieren die we nooit voor mogelijk hielden.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.