De magie van Venetië

Mijn avontuur begon op een zonnige lentedag toen ik aankwam in Venetië, de stad van kanalen en dromen. Met mijn camera in de hand en geen vastomlijnd plan, was mijn enige doel de stad te ervaren zoals ze echt is, weg van de toeristische paden. Wat ik niet wist, was dat Venetië haar eigen plannen voor mij had.

Verdwaald in een doolhof

Het duurde niet lang voordat ik verdwaalde. Elke bocht leidde naar een ander smal steegje, elke brug naar een nieuw, onbekend eiland. In plaats van frustratie, voelde ik een groeiende opwinding. Venetië had me uitgenodigd voor een spel van verstoppertje, en ik was maar al te graag bereid mee te doen.

Een ontmoeting die alles veranderde

Terwijl ik door een bijzonder stil steegje liep, kwam ik Marco tegen, een lokale kunstenaar. Zijn vriendelijke glimlach en aanbod om me zijn favoriete plekjes van de stad te laten zien, waren onmogelijk af te slaan. Door Marco’s ogen begon ik Venetië op een manier te zien die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Lessen van de lagune

Samen dwaalden we door verborgen tuinen, keken we naar ambachtslieden in hun werkplaatsen, en deelden we maaltijden in afgelegen trattoria’s. Marco leerde me over de geschiedenis, de strijd en de schoonheid van zijn stad. Maar bovenal leerde hij me over de kunst van het langzaam leven, van het koesteren van elk moment.

Vinden van mijn weg

Uiteindelijk vond ik mijn weg terug naar mijn hotel, maar de echte reis was pas net begonnen. Venetië, met haar doolhofachtige steegjes en haar warmhartige mensen, had me een weg gewezen naar zelfontdekking en naar een diepere, meer betekenisvolle manier om te reizen en te leven.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.